Chat with us, powered by LiveChat

Самолетни билети до Атина-Easyjet

Може би никъде по света не може да се усети духа на историята така, както в Атина. Столицата на Гърция поражава с невероятното количество древни и значими паметници.

В Атина са се запазили не само великолепни останки от древна Гърция; тук цари атмосфера на непрекъснат празник и блаженото ” нищонеправене”, прави този град уникален и различен от всички други по света. От основаването на града негов покровител е богинята Атина, която дава и името на града.

В продължение на няколко века Атина е сред най-важните градове на Гърция. Намира се в Централна Гърция и е икономически, политически и управленчески център на страната.

По последни данни населението на Атина е около 3 130 841 души (2001). Градът е важен политически, културен, икономически и транспортен център на Гърция.

Евтини полети до Атина-Easyjet

Климатът на Атина е средиземноморски и средната годишна температура в града е около 18-19 градуса по Целзий. Летните месеци обаче могат да са доста горещи, затова препоръчителни месеци за туризъм са май, юни, септември и октомври.

Тъй като Атина е една от най-препоръчителните дестинации за туристите и споменатите климатични особености карат хората да закупуват самолетни билето до Атина по-отрано, ако искат цената на билета до гръцката столица да е на поносима цена.

Самолетни билети до Атина

Самолетни билети до Атина

Самолетни билети до Атина[/caption]

В Атина има толкова много забележителности, че може да стигнат за няколко средиземноморски страни.  Минимумът, който трябва да посетите е хълмът Ликавит, от който да се насладите на панорамата на града и да посетите на най-малко някои от неговите 250 музеи.

Атина е дом на над 148 театри, повече от всеки друг град в света, включително древния Herodes Atticus Theater, в който се провежда Атинският Фестивал от май до октомври всяка година. В Атина се провеждат многобройни музикални и театрални фестивали. Планетариумът в Атина е един от най-добре оборудваните цифрови планетариуми в света.

Руините около и на Акропола привличат над 10 милиона посетители на година, затова своевременно трябва да потърсите евтини самолетни билети до Атина.

Къде да можете да отседнете в Атина? – В разнообразните хотели в центъра на гръцката столица има “екскурзионни“  тризвездни хотели, но има и зашеметяващи хотели за бизнес средите. Ако желаете по-голямо спокойствие от „градския шум“, можете да отседнете в някой от хотелите в градчето Пирея, което днес е част от град Атина.